Nieuws

Vanwege de uitbraak van Covid-19 vinden er geen gesprekken en trainingen meer plaats in de praktijk, maar verlopen alle contacten online en telefonisch.

Mindfulness for Health Breathworks training

Mindfulness Enschede start in juli 2021 met 1 nieuwe online Mindfulness for Health Breathworks training

Mindfulness training

  • Donderdagmiddag van 14.00 uur tot 16.30 uur
    (1, 8, 15, 22 en 29 juli, 5, 12 en 19 augustus).
    De terugkombijeenkomst wordt in overleg met de deelnemers vastgesteld.
Data stiltedagen
  • Op zaterdag 26 en/of zondag 27 juni zullen er stiltedagen plaatsvinden.

In verband met de Covid-19 uitbraak zal deze training online plaatsvinden.

Vergoeding

Alleen de MBCT mindfulness training wordt door de ziektekostenverzekeraars vergoed als er sprake is van terugkerende depressieve klachten.

Vanaf 2015 vergoeden verzekeraars VGZ, Univé, Umcz, IZA Gezond Samen en IZA Overig de mindfulness training (MBSR/MBCT) vanuit het aanvullende pakket bij burn-out klachten. Deze vergoeding zal rond de € 350 per cliënt zijn (maar check de polis voor de precieze bedragen). Het betreft een tegemoetkoming voor verzekerden van 18 jaar en ouder met burn-out klachten.

Voor meer informatie over de vergoedingen per ziektekostenverzekeraar, ga naar de website van de Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland en Vlaanderen.

Ook werkgevers zijn vaak bereid om de training voor hun werknemers te vergoeden.

Inzichtmeditatie

Sinds de uitbraak van Covid-19 verzorgt 30NOW dagelijks een live meditatie in de ochtend van 10.00-10.30. ’s Avonds zal er bovendien dagelijks een lezing zijn ter ondersteuning van jou, je beoefening en je meditatiepad. De thema’s zorgen voor inspiratie en bieden je inzichten om wijs en compassievol om te gaan met de talloze veranderingen, onzekerheden en uitdagingen van deze tijd.

De reeks is gratis te volgen voor iedereen. Dagelijks kun je naar 30NOW gaan voor de juiste link. Met die link kan je heel eenvoudig toegang krijgen tot de Zoom-bijeenkomst.

Als je nog niet eerder gebruik hebt gemaakt van Zoom kan je met dezelfde link het programma downloaden. Dat gaat snel en makkelijk. Een kwartier voor aanvang kan je hiermee aan de slag.

Stiltedag zaterdag 6 maart

1 maart 2021, 21:42

Online stiltedag aanstaande zaterdag van 10 tot 16 uur.

Kosten € 25,- welke gedoneerd zullen worden aan Compassionate Action for Myanmar van Joost van de Heuvel Rijnders, Sanne Schoonbeek en Riëtte Aarsse (zie ook PDF)

Aanmelding Stiltedag

Ja ik meld me aan voor

Nancy Meesters - BIG-registratie als GZ-psycholoog